Bagdad Livs - Kollage

Det här är ett kollage från premiären av livesändningen KAMERAÖVERVAKNING - ISCENSÄTTER DET OFFENTLIGA RUMMET den 30 oktober. Platsen är Bagdad Livs vid Möllevångstorget i Malmö.

Artister/föreläsare: Nadin & Tarraband ﺏﺭﻁ ﺩﻥﺍﺏ (husband), Basim Hajar (skådespelare, regissör), , Annou Nilsson (Butohdansare), Ola Svenonius (forskare) Berndt Clavier (forskare), Troy & Behrang Miri (föreläsare/artister), Lina m.fl. fr. Asylgruppen Malmö, Ted Srigley (bikt), m.fl.

Programmet KAMERAÖVERVAKNING iscensätter det offentliga rummet genom att producera live TV-sändningar ifrån olika delar av stadsdelen Möllevången i Malmö. Vi tar oss an olika frågeställningar som berör det multietniska och subkulturella Möllevången i ljuset av det alltmer expanderande övervakningssamhället.

Möllanbor, artister och konstnärer framför sina verk. Vi bjuder också in forskare och aktivister att redogöra för sina teorier och förhållningssätt till övervakning. Programmet leker med samhällets generaliseringar omkring ”det avvikande och suspekta” och fördjupar sig i en rad olika aspekter av övervakningssamhällets konsekvenser. ( ”den inre övervakningskameran”, osv.) Vi skapar möjligheter för tittarna att interagera med programmet som aktiva deltagare (”övervakare”) t.ex. via den chatt som utgör en central del av live-eventet. På så vis vill vi göra detta TV-koncept till en plattform att kunna diskutera frågor omkring övervakningssamhället, dess framtid och dess beröringspunkter.

Projektet är ett samarbete mellan kulturcentret Inkonst, Malmö Högskola samt ett flertal individer och organisationer runt Möllevången i Malmö.

OBS: Nästa sändning av KAMERAÖVERVAKNING sker måndagen den 30 november. Följ den här på Inkonst TV mellan 20-21. Varmt välkomna.

Gå gärna med i Facebookgruppen och titta gärna på de tidigare inslagen ("The basement tapes" i vänstermarginalen).


8 kommentarer:

 1. Ville bara kommentera det som sägs i inslaget, varför behöver barn och vuxna bränna bort sina fingerspetsar på en spisplatta? Har dom någonting att dölja? Polisen får gärna mina fingeravtryck jag har inte gjort nått eller tänker häller inte göra det!

  //Tobias

  SvaraRadera
 2. Ni Svenskar ska sluta att vara såpass extreme passiviserade individer. Som gnällar duktig. Som snacka , babblar massa expertiser med många hög intellektuella uttryck och är mycket svag i eran identitet. Förstår ingenting om "egen värde" och låta er helt enkelt överköra ut av regerings myndigheten på vilket sätt som helst.
  Vi Van!! Ni Svenskar är ett jätte stor fara för resten av folk som bor inom den europeiska gränsen,och även utöver denna så kallade gräns. Det är inte lätt att veta något om den extreme Svenska passiviserande attityden om man inte har varit nära till det Svenska "Passiv Fascistiska" systemet, som ironisk nog blir kallad "Demokrati". Slå näven i bordet !!!! och gör det tillsammans. Jag vet att det är lätt sagt....men......Nu eller aldrig !!!!. Kom ihåg att den största terrorist, är tyvärr din regerings och kommunala myndigheter och den är absolut ingen vän till dig och absolut inte vill skydda vanliga människorna. Den Svenska myndighetens representanter vill kontrollera på ett jätte full och raffinerad sätt och sälja denna kontroll system till andra länder. Sverige har varit ett så kallad Social experimentellt laboratorium för ganska lång tid. Rasistiska undersökningar/forskningen har pågått i Sverige längre än var som helst. Alt som bara har en liten lukt av livets förnöjelse förbjudas i Sverige. lagar och regler blir skapad och i genomförd,
  som våld-tar egen-värde och alla möjligheterna till den korekt passande användnings-information. Blir igenom manipulerade oftast ut av arroganta ,högdragen och utmanade överlägsen så kallade experter, med en diplom urkunds papper hängande på deras intellektuella ansikten och med "sönder snackande röst teknik". Som man kan höra i den fingerade uttryck av röstens ljud ner den talar.
  Sverige!!!! Blir riktig förbannad. Inte på mig men på den under trycknings tekniken som ni blir utsatta på. Slutar att vara så kallade "Under Dogs".
  Nå !!! Det var min emotionella reaktion som jag har hållet inne på många år.

  SvaraRadera
 3. När det gäller fingeravtryck ser jag ingen anledning till att känna oro inför detta. Det berör mig inte det minsta att några brottslingar skär bort sina fingrar. Om vi i Sverige införde ett fingeravtrycksregister, skulle jag inte vara emot detta.

  SvaraRadera
 4. har ni inge liv lr?

  SvaraRadera
 5. "Polisen får gärna mina fingeravtryck jag har inte gjort nått eller tänker häller inte göra det!"

  "När det gäller fingeravtryck ser jag ingen anledning till att känna oro inför detta. Det berör mig inte det minsta att några brottslingar skär bort sina fingrar. Om vi i Sverige införde ett fingeravtrycksregister, skulle jag inte vara emot detta."

  Herregud vad ni är naiva. Kan vi inte installera kameror i era sovrum så att vi kan förebygga våldtäkter? Ni har ju inget att dölja..

  SvaraRadera
 6. ^
  ^

  Ja, för när man lämnat sina fingeravtryck så ser ju polisen allt man gör i sitt sovrum.
  Jävla pajas.

  SvaraRadera
 7. Helt för.
  Så länge vi inte får försvara oss själva så håller jag på att göra brott så svårt som möjligt. Att myndigheterna har mina eller dina fingeravtryck är bra.
  Skulle ju inte behövas om man fick försvara sig själv, men eftersom man inte får det måste ju någon annan göra det!

  SvaraRadera
 8. LAAAAAAAAME! ja fattade intens vad ni snackar om,
  Kan ni snälla öva på lite artikulation så slipper man stänga av videon efter 30 sekunder?

  SvaraRadera