Promoe - låtskrivandet, bandet och samtiden

"Jag tror jag blev väldigt besviken när jag förstod hur illa ställt det var i världen. Och det var mer den ilskan som jag bara behövde få ur mig..." Så beskriver Mårten Edh, alias Promoe, hur han började sin bana som låtskrivare och rappare i bandet Looptroop (Numera Looptroop Rockers). Bandet är idag Sveriges tveklöst största hip-hopexport och har turnerat flitigt runt omkring i världen sedan debuten med Modern Day City Symphony, år 2000.

Vi träffar honom här i samband med spelningen på Inkonst och samtalet kommer till att handla om att skriva låtar på svenska, hur medlemmarnas solokarriärer påverkat bandet, storebrorsamhället, inspirationen och en hel del annat. Vi får också ta del av den nyskrivna låten Generation Kill. (Du kan höra den färdiga versionen på MySpace.) Looptroops hemsida finns här! Dig it folks! Och på Sydsvenskan skrev man om en "skogstokig och hemkär" Promoe.

Gillar du repet? Kommentera gärna här nedan och joina som fan på FB!

5 kommentarer:

 1. Otroligt bra och det som Promoe pratar om är även sant "vi måste vara terorister om vi inte gillar kameror och övervakning" Hmm näe det stämmer nog inte riktigt men det är ju det staten tror om oss. Keep the good work up Promoe

  /peace

  SvaraRadera
 2. Suger hästballe

  SvaraRadera
 3. Tell 'em P, one love!

  SvaraRadera
 4. Väldigt insiktsfull kille med många sköna tankar inte bara om låtskrivande utan även livet i stort å smått, gillar upplägget där du blandar intervju bitar med att han sjunger strofer ur sina låtar och grafiken som går i bakgrunden. Mycke snyggt!

  SvaraRadera