Quarto Physical Theater - Waste In Process III
"Vi lever i en fascistisk tid. Vi har blivit våra egna fascister". Orden är Anna af Sillén de Mesquitas, ena halvan i dansperformancegruppen Quarto Physical Theater (tillsammans med Leandro Zappala)


I Waste in process III fortsätter Quarto Physical Theater att undersöka hur vår identitet går förlorad i en postmodern tid och ersätts av standardiserade profiler och hur vårt korta minne leder oss att upprepa samma misstag om igen. Föreställningen föddes ur viljan att uppmärksamma vår tids massiva produktion av skräp och vilket ansvar vi själva har. Med utgångspunkt i forskningen kring mänsklighetens utveckling har de skapat en dansperformance som drivs genom olika faser av historiska minnen, fragment av minnen, kroppsliga minnen och minnen av tid och rum och en kreativ process. Genom musik, rörelse, tal, symboler, bildkonst och teknologi i lyhörda konstellationer live på scen skapar Quarto Physical Theater en fri konstform - ett nytt temperament i svensk scenkonst.

Sydsvenskan skrev om den konstnärsworkshop som arrangerades dagen innan föreställningen att "budskapet är brutalt och samtidigt nog så tydligt. Någon har alltid makten över vad som händer i vår värld, någon gör rycket som påbörjar utvecklingen, framåt eller bakåt, mot upplösningen eller förlösningen."

Var du på workshopen - eller har du sett föreställningen? Tyck till genom att klicka på kommentarer nedan!

1 kommentar: